La iniciativa del sector alimentari i carni para sol·litar un Dia Mundial de la Triperia ja és realitat: 30 d’octubre

Cuiners com Martín Berasategui o David De Jorge (àlies Robin Food) i associacions empresarials i professionals del sector alimentari i carni s’uneixen per promoure la instauració del Dia Mundial de la Triperia. La iniciativa compta amb el suport de l Asociación Empresarial de Industrias Alimentarias de la Comunidad de Madrid (ASEACAM), associacions professionals del sector carni com  Provacuno, Interovic i Interporc, DAPSA  empresa de la indústria transformadora de triperia i principal impulsora de la idea, a més de majoristes de triperia, entre d’altres. Aquesta iniciativa s’ha presentat al Saló Gourmets i n’ha donat els fruits: el Dia Mundial de la Trencadura serà el 30 d’octubre.

 

 

 

La proposta de fixar un dia al calendari anual en què tinguen lloc diferents activitats amb la triperia com a protagonista, també està recolzada a la part institucional per M Producto de Madrid.

 

La triperia constitueix un bé preuat: que forma part del patrimoni gastronòmic espanyol i que a més d’exquisit, resulta ser sostenible, en línia amb la pràctica d’aconseguir el màxim aprofitament i evitar el malbaratament

 

Tots coincideixen a reconèixer que la triperia constitueix un bé preuat: que forma part del patrimoni gastronòmic espanyol i que a més d’exquisit, resulta ser sostenible, en línia amb la pràctica d’aconseguir el màxim aprofitament i evitar el malbaratament. Paral·lelament insisteixen en l’oportunitat de difondre els seus beneficis i la necessitat de generar cultura al seu voltant per garantir-li una llarga vida.

Les properes setmanes s’espera comptar amb noves adhesions a aquesta causa, tant per part de representants d’institucions i organismes vinculats al sector professional de l’alimentació, com d’altres figures de la cuina. L’etiqueta per compartir la iniciativa és #Porundiadelacasqueriaya

 

Col·laboradors