El sector carni podria perdre 500 milions d’euros per l’alça dels preus

El sector carni s’enfronta a una pèrdua de més de 500 milions d?euros si es manté l?escalada de preus de l’energia. Les dades de les 50 empreses principals del sector del nostre país revelen que l’increment de la factura elèctrica reduirà els resultats un 70%.

L’any passat la indústria càrnia al nostre país (gairebé 3.000 empreses) va obtenir una xifra total de negoci de 28.000 milions d’euros, i va generar més de 100.000 llocs de treball, la majoria a zones rurals on també es desenvolupa l’activitat ramadera. Aquestes dades avalen la importància d‟un sector que genera el 25% de l‟ocupació total del sector alimentari. Al mercat internacional factura 8.680 milions d’euros a l’any gràcies a la qualitat dels seus productes ia uns preus competitius que ara es veuen amenaçats per l’elevació dels costos energètics de producció.

Reafirmació de la informació d’Anafric

Les dades han estat recollides per ANICE i reafirmen la informació difosa per Anafric el passat 1 de setembre, on alerta el Govern de Pedro Sánchez que les consecutives pujades de la factura de la llum poden comportar dificultats en sector carni, especialment a les empreses que emmagatzemen les carns a grans cambres frigorífiques. «El sector ha posat el crit al cel. Des d’abril fins al juliol, el consum elèctric del sector s’ha mantingut estable, mentre que la factura s’ha incrementat el doble. No és concebible aquesta situació, que pot trasbalsar amb la recuperació econòmica que preveu el govern, les patronals i les institucions europees», apuntava José Friguls, president d’Anafric.

Col·laboradors