L’Associació Espanyola de Biogàs (Aebig) aposta per col·locar les plantes al centre de la transformació dels purins i fems per produir fertilitzants, creant noves possibilitats en la gestió dels residus de la ramaderia i en l’adob del camp.
Així ho assegura en una entrevista a EFE Agro. “Les plantes de biogàs solen tractar els purins, els estiérols, les gallinassas i altres productes rics en nutrients com el nitrogen, el fòsfor i el potassi, les barreges del qual funcionen alhora com a fertilitzants”. Amb això, es contribueix a evitar problemes mediambientals com l’excés d’aplicació dels purins, les perforacions als aqüífers o les males olors.
Les plantes de biogàs no només actuen com a receptores d’aquests subproductes i produeixen el gas que després es valoritza injectant-lo a la xarxa o per consum energètic, sinó que també ofereixen altres opcions com a centres “reguladors” de purins, facilitant la logística i aportant noves fonts d’ingressos i energia com les que representa el gas renovable.