El sector de biogàs aposta per ubicar les plantes en centres de transformacions de purins

L’Associació Espanyola de Biogàs (Aebig) aposta per col·locar les plantes al centre de la transformació dels purins i fems per produir fertilitzants, creant noves possibilitats en la gestió dels residus de la ramaderia i en l’adob del camp.

 

Així ho assegura en una entrevista a EFE Agro. “Les plantes de biogàs solen tractar els purins, els estiérols, les gallinassas i altres productes rics en nutrients com el nitrogen, el fòsfor i el potassi, les barreges del qual funcionen alhora com a fertilitzants”. Amb això, es contribueix a evitar problemes mediambientals com l’excés d’aplicació dels purins, les perforacions als aqüífers o les males olors.

Les plantes de biogàs no només actuen com a receptores d’aquests subproductes i produeixen el gas que després es valoritza injectant-lo a la xarxa o per consum energètic, sinó que també ofereixen altres opcions com a centres “reguladors” de purins, facilitant la logística i aportant noves fonts d’ingressos i energia com les que representa el gas renovable.

Col·laboradors