El sector porcí aposta per potenciar el diàleg entre la Unió Europea i la Xina

INTERPORC s’ha reunit amb l’ambaixador de la Xina a Espanya, Yao Jing, a qui ha traslladat la “necessitat de potenciar el diàleg entre la Unió Europea i la Xina per trobar una solució a la situació generada per la investigació antidumping anunciada pel govern d’aquest país”.

 

Embajada china

 

 

El seu president, Manuel García, ha recordat “l’entorn de cooperació just i equitatiu que ha caracteritzat sempre les relacions comercials entre el sector porcí amb les autoritats i els distribuïdors d’aquest país, que confia que se segueixin mantenint”. El sector porcí espanyol, ha destacat García, “és un exemple dʻeficàcia i un cas dʻèxit exportador, que serveix de mirall a altres sectors espanyols que aspiren a conquerir mercats internacionals”.

A això cal unir els sòlids llaços de confiança establerts entre INTERPORC i les autoritats xineses, així com entre les empreses porcines espanyoles i els distribuïdors del país. “Valorem les bones relacions que sempre han existit entre Espanya i la Xina, així com entre les empreses dels dos països, i estem totalment segurs que aquesta confiança és mútua”, ha assenyalat el president d’INTERPORC.

En aquest sentit, el president de la Interprofessional ha tornat a confirmar la unitat del sector porcí espanyol i la seva disposició a col·laborar amb les autoritats xineses en la investigació de les mesures antidumping: “per trobar una solució que sens dubte existeix per a aquesta situació ja que les guerres comercials no beneficien ningú”.

Des de fa molts anys la relació entre tots dos països ha evolucionat amb èxit, sent un model de col·laboració i benefici mutu. Espanya és el principal exportador de porcí a la Xina i, alhora, aquest país és el mercat exterior més important per al sector espanyol, amb unes exportacions per valor de 1.223 milions d’euros.

 

 

Col·laboradors