El sector porcí treballa la sostenibilitat com a eix principal

INTERPORC, la Interprofessional de Capa Blanca, està treballant en un full de ruta de sostenibilitat amb l’objectiu d’ajudar les empreses porcines a continuar millorant els paràmetres mediambientals. Així ha quedat reflectit a la taula rodona ‘Cap on va el model de producció porcina a Espanya’ celebrada a la Fira Ramadera, Industrial i Agroalimentària de Lorca (SEPOR).

 

 

El full de ruta d’Interporc s’estructura en quatre àrees:

  • Canvi climàtic
  • Qualitat de l’aire
  • Economia circular
  • Aigua

El full de ruta, segons Manuel García, president d’Interporc, i Alberto Herranz, assenyala com abordar temes com els gasos d’efecte hivernacle, la reducció de la petjada de carboni i la petjada ambiental, l’amoníac, el tractament de purins, la depuració d‟aigües, l‟alimentació animal, la valorització dels subproductes, la generació de biogàs, l‟ús de calderes de biomassa, la gestió de residus i la reducció de l’ús d’aigua.

Interporc ha explicat la voluntat de les empreses d’invertir i treballar per seguir millorant la sostenibilitat global del sector.

Col·laboradors