El sector ramader-carni demana a Laura Borràs que defensi la producció càrnia a Catalunya

Representants del sector ramader i carni es van reunir amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, per presentar-li l’informe En defensa pròpia i demanar-li que posi en valor aquestes activitats a Catalunya. La producció d’aliments és, segons les entitats, un dels pilars fonamentals del país. Per aquest motiu demanen que se celebri un monogràfic sobre el sector agroalimentari al Parlament.

 Joan Carles Massot, president nacional de JARC; Pròsper Puig, president de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladeria – Xarcuters; José Fríguls, president d’ANAFRIC;  i Ricard Parés, director de PORCAT (en representació d’ANPROGAPOR, ASFAC, ASOPROVAC, ASSOCAT, FAC, FCAC, FECIC i FEGRAM) s’han reunit amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, per presentar-li l’informe En defensa pròpia, elaborat per 13 entitats del sector que desenvolupen la seva activitat a Catalunya, amb l’objectiu de demanar-li que defensi i posi en valor l’activitat productiva de la ramaderia i la indústria càrnia.

Les entitats signants del document són representatives de tota la cadena, des de la producció de pinso, de carn, les granges, les indústries i els elaboradors. El front comú d’organitzacions del sector carni i ramader va sorgir fa uns mesos arran de la proposta de l’Ajuntament de Barcelona de reduir el consum de carn en els menús escolars. Aquesta decisió contribuïa, segons els signants, a reforçar la imatge negativa de la carn, que sovint es difon, des de diferents àmbits i que ha calat en la societat.

Al marge de les opcions personals, que òbviament són sempre respectables, el sector considera un error que des de les institucions es promoguin dietes restrictives, que podrien tenir efectes en la salut dels infants, en comptes d’apostar per la dieta mediterrània, lloada per ser una de les més equilibrades i saludables del món.

El sector ha demanat a Laura Borràs que, com a presidenta del Parlament, que té la funció de control dels mitjans audiovisuals públics de la Corporació Catalana de Radiotelevisió (CCRTV), que treballi perquè la Corporació dediqui més espais a parlar del sector carni i ramader, donant veu als seus representants.

Es tractaria de trencar la visió “urbanita” allunyada de la realitat, que té bona part de la societat sobre aquestes activitats agroalimentàries, i acostar-los no només al petit ramader i la imatge bucòlica del camp, sinó a la realitat de la producció d’aliments i diferents models de ramaderia. Per tant, la voluntat és que els mitjans difonguin una imatge més realista del sector i faci valdre l’activitat productiva catalana, que produeix aliments de gran qualitat, seguint les normatives més estrictes del món en matèria, sanitària, mediambiental i de benestar animal.

El front comú defensa que sanitat, educació i alimentació són tres pilars bàsics i, per tant, reclama que el Parlament dediqui un monogràfic al Parlament sobre el sector agroalimentari per definir polítiques que donin suport a aquestes activitats.

Col·laboradors