El V Seminari Interovic ha analitzat el futur de la carn d’oví i de caprí

INTEROVIC ha celebrat avui el seu V Seminari en el Cercle de Belles arts de Madrid. Prop d’un centenar de professionals de la branca productora i comercialitzadora del sector oví i caprí, responsables de les principals associacions agràries i institucions es van concentrar per a analitzar i buscar solucions al futur de la carn d’oví i caprí.

Entre alguns dels assumptes tractats es va destacar el dels continus atacs al sector que vénen de grups amb “clars interessos en contra del consum carni”, va explicar José Manuel Álvarez, director de la plataforma Carn i Salut. L’acte ha comptat amb la presència del Dr. Antonio Escribano, especialista en nutrició i medicina esportiva, que va analitzar la informació i els continus atacs contra el consum de carn.

“L’obertura de nous mercats continuen sent, al costat de l’increment de consum, el fil conductor d’INTEROVIC. El president de la interprofessional, Raúl Muñiz, va explicar durant la seva intervenció que “es treballant en l’obertura de nous mercats com el Japó i s’espera que succeeixi el mateix al llarg d’enguany a països com la Xina i Singapur”.

Tomás Rodríguez, director de la interprofessional del sector de l’oví i el caprí, ha presentat les accions de comunicació i promoció. En aquest sentit, Rodríguez va destacar “la importància del pla estratègic que INTEROVIC ve desenvolupant, tant a nivell nacional, per a incrementar el consum de la carn d’oví i caprí, com a internacional, per a la cerca de nous consumidors”. Un treball que va ser reconegut recentment amb el Premi Aliments d’Espanya. A més, va assenyalar que el sector ha passat de facturar 1.500 milions d’euros en 2010 a estar per sobre dels 2.000 milions actualment.

Extensió de norma

Altra de les principals qüestions tractades durant el seminari, va ser la pròxima renovació de l’extensió de norma. A través d’una taula rodona, moderada per José Puntas, president de la IGP Cordeno Segureño, i integrada per Antonio Ponzano, ramader; Benito Arribas, comercialitzador; i Ana Charles, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, van parlar sobre les possibilitats financeres generades gràcies a l’esforç del conjunt del sector. Uns fons que, gràcies a les ajudes europees, ha permès a la interprofessional multiplicar-los per quatre.

 

Col·laboradors