Els primers pagaments d’ajuts directes de la nova PAC 2023 superen els 3.475 milions

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), ha coordinat el pagament, per part de les comunitats autònomes, de més de 3.475 milions d’euros dels ajuts directes de la  Política Agrària Comuna (PAC)  de la campanya 2023, fins al 31 de desembre, i el termini de pagament anticipat del qual es va iniciar el passat 16 d’octubre.

 

 

Es tracta dels primers pagaments de la nova PAC 2023-2027, que va entrar en vigor l’1 de gener de 2023. Aquest import, pagat el 31 de desembre, és similar a l’efectuat en altres primeres campanyes en què s’ha posat en marxa una nova Política Agrària Comuna, a causa de les especificitats que impliquen aquests anys de transició.

La nova PAC ha incorporat noves intervencions, com els ecorregimens, o nous requisits, com els establerts en aquest període de cara al compliment de la condició de pagès actiu, que requereixen controls addicionals a realitzar per part de les comunitats autònomes amb anterioritat al pagament de les ajudes, per tal de garantir així lús adequat dels fons de la Unió Europea.

El període de pagament dels ajuts directes finalitza el 30 de juny de 2024, de manera que es completaran els 4.875 milions d’euros que han de percebre els 622.400 agricultors i ramaders que van presentar la seva sol·licitud única el 2023.

Més informació sobre els pagaments i les CCAA en aquest enllaç.

 

 

Col·laboradors