Els ramaders interessats a fer ús del servei d’escorxador mòbil de la Xunta podran sol·licitar-ho a partir del 15 de gener

Els ramaders interessats a fer ús del servei de l’escorxador mòbil de bestiar oví, cabrum i porcí posat en marxa per la Xunta podran sol·licitar-ho a partir del proper dilluns dia 15 d’aquest mes de gener. Per encarregar aquesta prestació, han de trucar al número de telèfon 982 251 201, que estarà operatiu a partir daquesta data.

 

 

 

Tenint en compte aquestes demandes, s’organitzaran les rutes de l’escorxador, procurant sempre optimitzar aquest recurs, que té com a principal objectiu millorar la gestió i la rendibilitat de moltes explotacions ramaderes de mida petita de zones llunyanes de grans nuclis de població i ubicades la distància de els escorxadors convencionals.

Segons el cronograma de treball, l’escorxador estarà plenament operatiu a partir del proper dia 19 de gener. En les properes dues setmanes es completarà l’actual etapa de formació del personal i d’ajustos tècnics, necessària per posar-la en marxa, i es duran a terme les primeres proves en explotacions.

 

Ovelles, cabres i porcs

L’escorxador facilitarà el sacrifici d’ovelles, cabres i porcs -en aquest cas especialment de les explotacions de porc cèltic-, en aquestes zones llunyanes o de muntanya, optimitzant així la gestió d’aquestes explotacions en reduir els costos de transport del bestiar i millorant el temps la qualitat de la carn i el benestar animal.

Els preus del servei oscil·len entre els 10 euros per a animals ovins i caprins menors d’un any (comptabilitzant només el sacrifici i la preparació del canal) fins als 50 euros per als porcs, en el cas d’incloure també l’emmagatzematge i el transport a punt de distribució.

 

 

 

Informació de Xunta de Galicia.

Fotografies: Xunta de Galicia

Col·laboradors