En el marc dels Diàlegs EFE: Els productes porcins són nutritius, saludables i beneficiosos per als nens

La carn i els productes elaborats de porcí formen part d’una alimentació completa perquè aporten els nutrients que necessitem, cosa que els fa molt adequats per a franges d’edat com els nens. Així ha quedat reflectit a l’esdeveniment ‘Nutrició i hàbits de vida saludables’ organitzat per INTERPORC en el marc dels Diàlegs EFE a Madrid.

 

 

L’acte ha comptat amb la participació d’Antonio Escribano Zafra, director de la Càtedra Nutrició, Salut i Sector Agroalimentari, del centre d’estudis Marañón-Fundación Asaja; Gaspar Ros Berruezo, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Múrcia, i degà de la Facultat de Veterinària de Múrcia; i Alberto Herranz, director de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC).

Durant el diàleg, Antonio Escribano i Gaspar Ros han explicat l’alt valor biològic i nutricional dels productes porcins, tot destacant que aporten proteïnes, tots els aminoàcids essencials, minerals com el ferro i el zinc i, sobretot, vitamines del grup B, que permeten el correcte funcionament del sistema nerviós i immunitari.

En aquest sentit, han posat èmfasi que la vitamina B12, essencial per al desenvolupament dels glòbuls vermells i el cervell, pràcticament està sol a la carn i que, encara que s’intenti suplementar amb productes químics, això només cobreix en part la seva carència per no menjar carn de manera natural.

 

Desmentir fakes

Per la seva banda, el director d’INTERPORC s’ha referit a la comunicació que fan des de la Interprofessional per desmentir crits relacionats amb el consum de carn de porcí en què “sempre ens donem suport en allò que diu la ciència”.

En aquest sentit, ha destacat que qualsevol adult és molt lliure de seguir la dieta que més li agradi, però, en el cas dels nens, metges i nutricionistes recorden constantment que “necessiten una dieta equilibrada, per la qual cosa convé tenir molta cura i no privar-los d’aliments adequats per a les vostres necessitats”.

El ferro ajuda molt el desenvolupament cognitiu dels nens; el potassi al sistema immunitari i als músculs; el fòsfor als seus ossos i dents; i les vitamines del grup B al sistema nerviós ia reduir-ne el cansament. “Tot això és present a la carn i els productes porcins”, ha recordat Herranz.

Aquesta és la raó, ha assenyalat, per la qual INTERPORC realitza freqüentment tallers per a nens en què els ajuda a conèixer més sobre aquesta carn i els seus nutrients i puguin identificar-la tant en frescos com en derivats.

Col·laboradors