En record de Fernando Pascual

El passat 12 d’agost, tot el nostre sector va lamentar la pèrdua de Fernando Pascual, un dels impulsors al nostre país de la modernització del sector productor i de la indústria càrnia.

Fernando inicià el seu camí professional en el sector carni a la indústria privada, tot i que aviat les seves inquietuds en pro del sector el van portar a regentar el càrrec de secretari general d’ASOCARNE des del seu mateix any de fundació el 1977 i fins a la seva jubilació.

Una dilatada vida professional que va fer que la seva empremta en el sector hagi estat no tan sols prolixa i extensa, sinó que amb la seva mort, el sector ha perdut a un dels seus millors valedors dins i fora d’Espanya.

La relació amb ANAFRIC va ser sempre de mútua col·laboració, unint esforços conjuntament en el que seria la confederació CECARNE. Així, ANAFRIC i ASOCARNE van mantenir un compromís de treball conjunt fins a la desaparició d’aquesta última.

Fernando Pascual va participar en l’elaboració del Pla General d’Escorxadors, en les negociacions dels muntants compensatoris de l’adhesió d’Espanya a la Comunitat Econòmica Europea, en la gestió de la crisi de les vaques boges, en la creació de la Interprofessional del boví ( Provacuno), com a membre de la UECBV defensant interessos del sector més enllà de les nostres fronteres, i en l’eradicació de la Pesta Porcina Africana, que va significar un punt d’inflexió crucial per al sector porcí que li va permetre l’obertura de les exportacions, el seu enlairament i la seva posició de lideratge a nivell europeu.

31 anys al servei del sector carni són sinònims de vocació de servei, treball incansable i lluita en pro del sector carni. Amic dels seus amics, cordial i de tracte franc, Fernando ens ha deixat un exemple a seguir en el professional i personal.

A ANAFRIC hem tornat de vacances i reprès el nostre quefer diari a l’Associació i, des de llavors, tenim aquesta sensació que se’ns ha oblidat alguna cosa pel camí, cosa que hem perdut i que ens serà molt difícil reemplaçar.

Cada un de nosaltres té les seves particularitats per les quals es fa valer, voler o ser apreciat pels altres. Sempre ens vas fer sentir còmodes al teu costat treballant per al sector carni del nostre país, ajudant a consolidar CECARNE o, simplement, aprenent molt de tu.

Estem segur que allà on siguis seguiràs sent com sempre has sabut ser: afable, proper, compromès, íntegre …. I amb aquest toc d’ironia tan teu que et feia inconfusible.

Descansa en pau amic Fernando.

José Friguls

President ANAFRIC

Col·laboradors