Es presenta MeatXperience, la fira dels professionals de la carn

MeatXperience es presenta com la cita especialitzada orientada a les necessitats de les empreses i els professionals del comerç minorista carni i elaboradors artesans de productes càrnics: carnisseries, xarcuteries i aviram.

La fira, que debuta a La Farga de l’Hospitalet el 27 i 28 d’octubre de 2024,es configura també com un aparador d’exhibició per les tendències i innovacions del sector així com un espai per a la formació i l’aprenentatge gràcies a un complet programa d’activitats participatives.

 

El format de la fira MeatXperience propiciarà oportunitats per a l’ intercanvi comercial i aportarà una autèntica experiència d’innovació amb valor afegit per al sector. Al llarg de les dues jornades, la trobada girarà al voltant de diferents temes d’interès com concursos i exhibicions, ponències sobre carn i salut o el futur del sector, la tecnologia, la digitalització i la degustació en el punt de venda.

MeatXperience s descobriran les últimes tendències en talls, eines i condiments, s’aprendrà dels experts amb demostracions en viu i, a més, s’obtindran consells pràctics a través de les conferències amb professionals que han destacat en el learning by doing i han trobat maneres de destacar i posicionar-se en el negoci. Un exemple d’això seran les ponències dedicades a identificar casos d’èxit en el comerç digital de productes frescos amb una visió més àmplia sobre els serveis de conveniència per als clients. A més, MeatXperience contempla accions paral·leles abans i després de la fira amb jornades tècniques arreu del territori sobre temes d’interès sectorial.

5.000m2 amb sales polivalents

MeatXperience compta amb el suport dels gremis de la Federació Catalana de Carnissers i Xarcuters-Cansaladers,que integra professionals de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, englobats sota la marca Carnissers Xarcuters Catalunya. Carnissers Xarcuters Catalunya.

L’espai d’exhibició ocuparà més de 5.000m2, més un gran auditori pels actes de gran format i es comptarà amb sales polivalents per a la celebració de les diferents ponències. La Farga és un recinte molt ben comunicat amb la xarxa de transport públic i disposa d’aparcament per al transport privat.

La cita, que organitza l’agència especialitzada Impacta Group“és una gran oportunitat perquè els professionals de la carn puguin identificar les millors solucions a les seves necessitats a través de nous formats participatius que converteixen aquesta cita en tota una experiència”, explica Oriol Tarrats, de la Federació Catalana de Carnissers i Xarcuters-Cansaladersel membre al capdavant del Comitè Organitzador.

“Es parlarà sobre rendibilitat i relleu generacional, dos dels principals reptes del sector davant la incorporació de perfils de Generació Z i els nous hàbits de compra a través de l’online. Necessitem atraure noves generacions, amb formació adaptada a les necessitats reals del mercat”, explica Tarrats. “Com vendre més i convèncer un públic jove influït per les xarxes socials serà una de les temàtiques transversals durant la fira”.

La comercialització de la fira s’ha iniciat el mes de juliol de 2023. Podeu entrar www.meatxperience.com.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors