Espanya ja pot exportar carn de boví i peces de triperia a Tailàndia

Després de més de cinc anys d’esforç constant, el sector ha obtingut l’autorització per exportar carn de boví i peces de triperia a Tailàndia. L’obertura de nous mercats per a l’exportació ha estat un objectiu primordial a l’estratègia de l’àrea internacional de la interprofessional PROVACUNO.

Des que el 2016 Espanya va rebre la declaració de “País amb Risc Insignificant d’EEB” per part de l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OMSA antiga OIE), el sector, en col·laboració amb l’Administració Pública Espanyola, ha treballat incansablement per obrir mercats de interès i ampliar els nostres objectius comercials.

La interprofessional ha estat treballant en l’obertura de Tailàndia des del 2018, quan es va presentar el primer formulari de sol·licitud. Un any després, les autoritats tailandeses van suspendre el procés i PROVACUNO va sol·licitar al Govern d?Espanya un nou esforç. A principis del 2022, Espanya va rebre la visita d’inspecció de les autoritats tailandeses a un nombre limitat de centres de producció, culminant de manera satisfactòria l’octubre del 2023 amb l’autorització per exportar carn de boví a aquest important mercat asiàtic, que és el quatre importador mundial de productes de triperia.

Tailàndia, juntament amb altres països del sud-est asiàtic com les Filipines i el Vietnam, s’ha convertit en una destinació prioritària per a la carn de boví. Segons expliquen des de Provacuno, els 72 milions de consumidors d’aquest país -que està en plena expansió demogràfica, igual que el seu poder adquisitiu-, en fan un mercat d’oportunitats. A més, els consumidors d’aquesta regió estan apostant per carn de boví competitiva i de qualitat, com la que es produeix a Espanya.

 

 

Más información en EFE.

España consigue la autorización para exportar carne de vacuno a Tailandia

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors