Espanya ja pot exportar carn de boví i peces de triperia a Tailàndia

Després de més de cinc anys d’esforç constant, el sector ha obtingut l’autorització per exportar carn de boví i peces de triperia a Tailàndia. L’obertura de nous mercats per a l’exportació ha estat un objectiu primordial a l’estratègia de l’àrea internacional de la interprofessional PROVACUNO.

Des que el 2016 Espanya va rebre la declaració de “País amb Risc Insignificant d’EEB” per part de l’Organització Mundial de Sanitat Animal (OMSA antiga OIE), el sector, en col·laboració amb l’Administració Pública Espanyola, ha treballat incansablement per obrir mercats de interès i ampliar els nostres objectius comercials.

La interprofessional ha estat treballant en l’obertura de Tailàndia des del 2018, quan es va presentar el primer formulari de sol·licitud. Un any després, les autoritats tailandeses van suspendre el procés i PROVACUNO va sol·licitar al Govern d?Espanya un nou esforç. A principis del 2022, Espanya va rebre la visita d’inspecció de les autoritats tailandeses a un nombre limitat de centres de producció, culminant de manera satisfactòria l’octubre del 2023 amb l’autorització per exportar carn de boví a aquest important mercat asiàtic, que és el quatre importador mundial de productes de triperia.

Tailàndia, juntament amb altres països del sud-est asiàtic com les Filipines i el Vietnam, s’ha convertit en una destinació prioritària per a la carn de boví. Segons expliquen des de Provacuno, els 72 milions de consumidors d’aquest país -que està en plena expansió demogràfica, igual que el seu poder adquisitiu-, en fan un mercat d’oportunitats. A més, els consumidors d’aquesta regió estan apostant per carn de boví competitiva i de qualitat, com la que es produeix a Espanya.

 

 

Más información en EFE.

España consigue la autorización para exportar carne de vacuno a Tailandia

Col·laboradors