Esquellots digitals per geolocalitzar i monitoritzar el bestiar

Diversos ramaders de tot Espanya estan instal·lant aquests dies en els seus animals dispositius de monitorització i geolocalització del bestiar. Ho estan fent gràcies a el projecte GELOB, coordinat per la Unió de Petits Agricultors i Ganadeos (UPA). L’objectiu: millorar el maneig dels animals i evitar atacs de llops.

Els dispositius o “esquellots digitals” estan desenvolupats per Digitanimal, una startup 100% espanyola que està aportant la tecnologia per desenvolupar aquest projecte pilot de què els seus socis estan traient ja “importants conclusions”. Una de les més evidents és que la innovació i la digitalització tenen molt a aportar a l’maneig dels animals, especialment en el cas de la ramaderia extensiva.

El projecte GELOB és un grup operatiu finançat en el marc de el Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2020 pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural-FEADER i el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, els socis són UPA, la Fundació FIEB, Digitanimal , la Universitat Rei Joan Carles i l’empresa Consultors en Biologia de la Conservació, i compta amb la col·laboració de la Direcció General de Medi Natural de la Conselleria de Foment i Medi Ambient de la Junta de Castella i Lleó, de WWF i de la Fundació biodiversitat FSP

Col·laboradors