Estabilitat al mercat de la carn per 2021, segons la UE

La UE ha publicat l’informe Short-Term Outlook for EU Agricultural markets in 2021, es tracta d’un informe de les perspectives de l’agricultura i la ramaderia per a aquest 2021. Des d’Anafric hem resumit les dades més interessants, que us vam passar, i teniu els enllaços a el document oficial (en anglès) i, a més, informació relacionada.

Sector boví

S’espera que la producció de carn de boví de la UE disminueixi el 2021, un 1,3%, a causa principalment d’una reducció en el sector de la carn de boví i dels productes lactis, juntament amb una menor demanda dels serveis d’alimentació. Les exportacions a mercats d’alt valor haurien de seguir augmentant gràcies als recents acords comercials (per exemple, Canadà, Japó) i mentre que altres destinacions mostren un petit descens, tot i l’escassetat de carn de boví a nivell mundial.

Sector porcí

S’espera que la producció de carn de porc de la UE segueixi augmentant en 2021, un 1,6%, ja que la producció addicional en alguns països de la UE va compensar amb escreix la disminució deguda a la PPA. Tot i que les exportacions a Regne Unit es redueixen fortament, les exportacions globals de carn de porc de la UE haurien créixer de nou en 2021.

Sector oví

El mercat de la carn d’oví de la UE s’enfronta a una forta escassetat d’oferta mundial i nacional (la UE producció de la UE es manté estable, amb un augment del 0,1%), el que fa que els preus siguin relativament alts. Les exportacions de Nova Zelanda es reorienten en part cap a Àsia, enfrontant-se a el mateix temps a uns costos de transport més elevats. L’actual situació comercial entre la UE i el Regne Unit afegeix una pressió a la baixa sobre les exportacions i importacions.

Informe complet, en aquest enllaç

Més informació sobre perspectivess econòmiques en la UE, en aqust enllaç.

 

Col·laboradors