França reduirà els nitrats i nitrits dels processats

L’Executiu francès ha anunciat que posarà en marxa un “pla d’acció coordinat per aconseguir la reducció o eliminació de l’ús d’additius nitro a tots els productes alimentaris”. El Govern ha recordat, tot i això, que “l’ús de nitrits i nitrats està autoritzat per la normativa europea, que preveu taxes màximes d’incorporació de 150 mg per quilo”, i França està per sota d’aquest llindar.

L’Agència Francesa de Seguretat Alimentària (ANSES) ha emès un informe en què recomana reduir l’exposició als nitrits i els nitrats. Gran part dels nitrats es consumeixen a través de “productes vegetals, com els de fulla com els espinacs o l’enciam; una quarta part, procedeix de l’aigua i només un 4% procedeix de l’ús d’additius en carns processades. Pel que fa als nitrits, més de la meitat, provenen de la xarcuteria”.

Tot i això, l’informe recorda que “els francesos (99% adults i nens) no superen les dosis diàries d’exposició per a nitrats i nitrits”, segons explica Agrodigital.

L’addició de nitrats i nitrits als embotits té per objecte limitar el desenvolupament de bacteris que causen malalties com la salmonel·losi, la listeriosi i el botulisme.

Col·laboradors