Gastronomic Forum Barcelona programa més de 120 activitats amb 200 ponents

La cuina transformadora i compromesa amb la preservació de la biodiversitat serà el tema principal del programa de la propera edició de Gastronomic Forum Barcelona, el saló de referència per als professionals de l’hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia de Fira de Barcelona. En total, se celebraran prop de 120 activitats, en què intervindran més de 200 xefs, pastissers, sommeliers i altres experts en gastronomia.

Gastronomic Forum Barcelona, que tindrà lloc del 6 al 8 de novembre al palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, mostrarà el compromís del món de la gastronomia per la sostenibilitat, la protecció de la biodiversitat i l’impuls a la transformació social.

En el transcurs de Gastronòmic Forum Barcelona 2023, l’Agència Catalana de Turisme i la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya presentaran la designació de Catalunya com a regió Mundial de la Gastronomia per a l’any 2025. Es tracta de una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) i suposa un reconeixement important al paper de lideratge de la cuina catalana al món.

Com a novetat, Gastronomic Forum Barcelona acollirà un homenatge a les Dones del Món Rural, impulsat per la Diputació de Barcelona, així com el premi The Baker i el de Millor Maître d’Hotel. I una edició més, tornaran a lliurar-se els premis Mercader, InnoForum, Millor Panetone i Plat Favorit dels Catalans.

A les sessions dedicades a la innovació i la gestió dels establiments hostalers es desenvoluparan a ForumLab, a càrrec de l’organització de Gastronomic Forum Barcelona i Clúster Food Service. Aquest espai també acollirà el congrés Foodture -organitzat per Barcelona Centre de Disseny, BCD- i el Congrés Internacional de Restauració i Economia Circular, una iniciativa de la Fundació Restaurants Sostenibles.

 

Col·laboradors