Hamburgueses solidàries i de qualitat en els comerços de proximitat de Catalunya

Els professionals dels gremis que formen part de Carnissers, Xarcuters Catalunya, la marca que engloba les diferents entitats representatives dels professionals de la carnisseria, la xarcuteria i la polleria a Catalunya, han posat en marxa una campanya conjunta per promoure el consum d’hamburgueses artesanes i de qualitat en els comerços de proximitat de tot Catalunya. També presenten la primera edició de l’Hamburguesa Solidària, una iniciativa que vol portar hamburgueses de qualitat a les famílies més vulnerables.

Assaborir una hamburguesa de qualitat, elaborada artesanalment, amb diferents tipus de carns i amb una varietat il·limitada d’ingredients és gaudir de la Dieta Mediterrània, és a dir d’una alimentació saludable i nutritiva i, sobretot, és gaudir de les hamburgueses elaborades pels professionals de confiança, sostenen en un comunicat.

Aquest any, l’hamburguesa també es fa solidària. Els professionals del comerç minorista de les carns participen en una iniciativa per fer arribar les hamburgueses de qualitat a les famílies més vulnerables que estan patint la crisi econòmica.

La proposta comptarà amb la col·laboració de les diferents entitats solidàries que distribuiran les hamburgueses que es recullin a través de la campanya.

L’hamburguesa, sempre amb carns de qualitat
I així ho entén Carnissers Xarcuters de Catalunya que, aprofitant que el 28 de maig és el Dia Internacional de l’Hamburguesa, ha organitzat una campanya que promou precisament la qualitat, l’elaboració artesanal, els aspectes nutritius i també la visió gourmet de les hamburgueses. “Les hamburgueses fetes amb les carns de qualitat dels nostres establiments agremiats són un aliment sa, nutritiu i indicat per a totes les edats”.

Però una de les principals aportacions de les carns, i de les hamburgueses, són les vitamines de el grup B. Sobretot la B12, la vitamina més essencial per al nostre organisme, que assegura el funcionament normal de el cervell, de el sistema nerviós i és imprescindible per a la formació de la sang. I només es troba en els aliments de procedència animal.

El catedràtic emèrit en Nutrició i Bromatologia a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, ​​Abel Mariné insisteix: “Les carns i els seus derivats aporten unes excel·lents proteïnes, vitamines de el grup B (entre les quals cal destacar la B12 , que no es troba en els vegetals), minerals com fòsfor, zinc i, sobretot, el ferro, les carns són la millor font, no només pel contingut sinó perquè el seu ferro s’absorbeix millor que el dels altres aliments, especialment que el dels vegetals. No és fàcil que el nostre organisme absorbeixi i disposi de ferro suficient mitjançant l’alimentació si es prescindeix de les carns i derivats “.

Hamburguesa Solidària. Primera edició d’una iniciativa que vol portar hamburgueses de qualitat a famílies necessitades
El 28 de maig ha estat el Dia Internacional de l’Hamburguesa però també ha estat el dia de l’Hamburguesa Solidària. “Totes les persones tenen el dret a poder gaudir de les hamburgueses de qualitat que ofereixen els nostres establiments agremiats”, apunten des de la Federació. “El nostre compromís va més enllà de la nostra activitat. La solidaritat també forma part del nostre ofici. I per aquest motiu la campanya anual de l’hamburguesa, també sumi aquest component solidari”.

Com es fan els lliuraments solidàries d’hamburgueses de qualitat?
Gràcies a les aportacions dels agremiats i dels clients, es lliuraran hamburgueses a les entitats solidàries, que seran repartides pels seus voluntaris. Són les entitats solidàries les que determinen quines són les famílies més necessitades.

“Creiem que amb l’ajuda de tots i totes, de la societat i els mitjans de comunicació, aquesta iniciativa serà tot un èxit. Tenim l’experiència de la campanya Ajuda’ns a ajudar que és va posar en marxa a l’abril de 2020 i que continua fins ara . Portem lliurats 11.000 quilos de carns de qualitat a les famílies que més ho necessiten “.

Com es pot col·laborar?
Totes les persones poden col·laborar a títol individual fent una compra d’hamburgueses de qualitat en tots aquells establiments que participen en la campanya de l’Hamburguesa Solidària. Aquestes hamburgueses lliuraran a les entitats que participen en la campanya.

Col·laboradors