INTERPORC acompanya el Govern d’Espanya en la visita oficial a la Xina

INTERPORC formarà part de la delegació oficial del Govern d’Espanya que visitarà la Xina la setmana que ve. La missió té com a objectiu reforçar les relacions comercials i econòmiques entre tots dos països. La delegació espanyola estarà encapçalada pel president del Govern, Pedro Sánchez. Per part d´INTERPORC acudiran Manuel García, president; Alberto Herranz, director general; i Daniel de Miguel, director Internacional.

 

De forma prèvia a aquesta visita, INTERPORC ha pogut mantenir una reunió amb la secretària d’Estat de Comerç, Amparo López Senovilla, en què ha mostrat el suport del Govern amb el sector i el compromís de continuar treballant junts en la promoció i exportació de la carn i productes carnis de porcí.

 

El 20,33% del volum de les exportacions
Espanya és el principal exportador de carn i productes elaborats de porcí a la Xina, amb un total de 560.488 tones per un valor de 1.223 milions d’euros el 2023. Xifres que representen el 20,33% del volum de les exportacions de porcí d’Espanya i el 13,7% del valor, així com el 20,95% de les importacions totals de porcí de la Xina. Aquest any, entre el gener i el maig, s’han exportat 261.100 tones per un valor de 427,3 milions d’euros.

 

Les converses abordaran oportunitats en sectors clau com la transició verda, la cooperació industrial i la col·laboració en tercers mercats

 

Manuel García destaca que “el nostre objectiu és enfortir les aliances entre tots dos països”. Des de fa uns quants anys, afegeix, “la relació entre els sectors porcins de la Xina i Espanya ha evolucionat de manera reeixida cap a un model de col·laboració i benefici mutu”. Arguments que demostren que “el porcí espanyol pot aportar i assolir molt en una trobada de màxim nivell com aquesta ja que coneixem el mercat i tenim magnífiques relacions amb les empreses i amb les autoritats”.

La trobada oficial se celebrarà el 10 de setembre a l’Hotel Pudong Shangri-La, a Xangai, on després d’una sessió inaugural se celebraran diverses taules rodones on s’abordaran les relacions empresarials entre la Xina i Espanya. Les converses abordaran oportunitats en sectors clau com la transició verda, la cooperació industrial i la col·laboració en tercers mercats.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors