Reunió de Interporc amb el ministre Luis Planas i increment de les exportacions porcines a la Xina en un 40%

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, s’ha reunit avui amb el president d’ Interporc, Manuel García, i amb el director i el director adjunt d’aquesta interprofessional, Alberto Herranz i Daniel de Miguel, respectivament, amb qui ha repassat els principals reptes de futur als quals s’enfronta el sector. Interporc ha presentat a el ministre la monografia de l’Diàleg Independent de Interporc, amb motiu de la Cimera dels Sistemes Alimentaris de Nacions Unides. També li ha lliurat el “Informe de el sector porcí espanyol: 07:00 aportacions clau a el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’economia espanyola”.

Així mateix, han abordat altres temes d’interès per al sector porcí, com la situació de les exportacions a la Xina, aspectes sanitaris o l’impuls de mesures de millora de l’benestar animal i medi ambient.

D’altra banda, la revista Eurocarne.com s’ha fet ressò de les dades facilitades pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació sobre el sector porcí. Entre gener i juliol, Espanya va exportar 1.37 milions de t de carns i derivats carnis del porcí. Això va suposar un 45% més que el 2020.

L’àmplia majoria de les exportacions van correspondre a la carn i productes porcins amb 1.24 milions de t, que van créixer en un 40% sobre 2020.

A causa de la demanda de carn de porc, la Xina amb 935.421 t va ser el principal comprador d’el conjunt de la categoria de carns i productes carnis espanyols fora de la UE, seguida molt de lluny per Filipines amb 88.345 t i Japó amb 73.325 t.

Col·laboradors