IRTA i la UAB seran el centre de referència d’Espanya en matèria de benestar animal per a la ramaderia

El consorci format per l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) serà el centre de referència a benestar animal durant dos anys per al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Així ho ha fet públic  Eurocarne en la seva web. El centre tindrà l’objectiu d’oferir suport científic i tècnic a les autoritats competents, tant nacionals com autonòmiques, perquè implementin la legislació europea en benestar animal i els controls oficials corresponents.

 

 

S’encarregarà de facilitar dades científiques i tècniques actualitzades, fiables i coherents, els resultats de les investigacions que es facin en aquesta matèria, així com noves tècniques que apareguin, i ajudar a aconseguir els coneixements especialitzats que siguin necessaris en cada moment per part de els tècnics de ladministració pública.

També oferirà assessorament científic sobre els temes que es tracten a les reunions de la Xarxa Científica sobre Avaluació del Risc en salut i benestar animal de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) en matèries sobre protecció animal. Així mateix, el centre nacional de referència ha de facilitar la interlocució entre els centres de referència de benestar animal de la Unió Europea i el Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació i lAgència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN, O.A.).

 

Col·laboradors