IV curs Provacuno dirigit a professionals de la carn

La Interprofessional de la Carn de Boví (Provacuno) impartirà el seu IV Curs de Formació per a professionals del sector del boví de carn. Es tracta d’una activitat gratuïta i en línia que comença el 8 d’abril i acaba el 13 de maig, de 19.30 a 20.45.

L’objectiu del present curs és formar totes les persones que en la seva activitat professional tinguin relació amb la cria, elaboració, comercialització, consum, etc., de productes carnis en general i de carn de boví en particular, de les característiques i propietats de els mateixos i de la importància que té la feina i la tasca professional en la salut de la població, en la vertebració territorial del país, especialment a les zones rurals on s’assenta bona part de l’activitat del sector.

 

REGISTRE

 

PROGRAMA DEL CURS

 

 

 

Actualment es fa necessària aquesta formació en els aspectes concrets relacionats amb:

✔La composició i propietats dels productes carnis i de la importància del consum de proteïna animal a la vida ia la salut, i en el gaudi de la població, així com de tots els macro i micronutrients que la carn aporta.

✔Els problemes de salut que pot comportar el seguiment de models de dietes restrictives i el perill que pot comportar especialment en determinats grups de població com nadons i etapa infantil, gent gran, etc.

✔La importància del treball de les persones que formen part de la cadena de valor, el seu esforç i la seva bona feina per produir aliments segurs i de qualitat, amb criteris de sostenibilitat i respecte pels animals. En definitiva, treballant per a la salut de les persones, dels animals i del planeta.

✔La importància de conèixer dades correctes sobre els índexs de sostenibilitat del sector i les iniciatives de millora que es desenvolupen per contribuir a la solució contra l’escalfament global i el futur del planeta.

 

✔Els interessos ideològics, activistes, economicofinancers, empresarials, polítics i de tota mena que hi ha darrere dels moviments antiramaderia i anticarn, i de la promoció de sistemes d’alimentació i de producció d’aliments basats en plantes i restrictius de la proteïna dorigen animal.

Aquesta quarta edició està plena de nou contingut i impartida per 2 ponents de luxe:

 

Dr. Antonio Escribano
• Catedràtic de Nutrició Esportiva
• Doctor Especialista en Endocrinologia i Nutrició i Medicina de l’Educació Física i l’Esport.
• Director de la Càtedra Internacional de Nutrició Esportiva – Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia (UCAM). Múrcia.
• Professor de Nutrició, Hidratació i Esport – Universitat de Navarra (UNAV). Navarra
• Doctor “Honoris Causa” per la Universitat San Ignacio de Loyola (USIL). Perú.

José Manuel Alvarez
• Llicenciat en Ciències de la Informació. Periodista i comunicador.
• Especialitzat en comunicació corporativa, reputació i crisi, comunicació al consumidor, nutrició i salut, sostenibilitat i ètica al sector carni.
• Responsable de comunicació per a nombroses organitzacions ramadero-càrnies.
• Coordinador de la Plataforma Carn i Salut (Fòrum Ramader Càrnic), que agrupa les sis interprofessionals del sector: Asici, Aviança, Intercun, Interovic, Interporc i Provacuno.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors