IV curs Provacuno dirigit a professionals de la carn

La Interprofessional de la Carn de Boví (Provacuno) impartirà el seu IV Curs de Formació per a professionals del sector del boví de carn. Es tracta d’una activitat gratuïta i en línia que comença el 8 d’abril i acaba el 13 de maig, de 19.30 a 20.45.

L’objectiu del present curs és formar totes les persones que en la seva activitat professional tinguin relació amb la cria, elaboració, comercialització, consum, etc., de productes carnis en general i de carn de boví en particular, de les característiques i propietats de els mateixos i de la importància que té la feina i la tasca professional en la salut de la població, en la vertebració territorial del país, especialment a les zones rurals on s’assenta bona part de l’activitat del sector.

 

REGISTRE

 

PROGRAMA DEL CURS

 

 

 

Actualment es fa necessària aquesta formació en els aspectes concrets relacionats amb:

✔La composició i propietats dels productes carnis i de la importància del consum de proteïna animal a la vida ia la salut, i en el gaudi de la població, així com de tots els macro i micronutrients que la carn aporta.

✔Els problemes de salut que pot comportar el seguiment de models de dietes restrictives i el perill que pot comportar especialment en determinats grups de població com nadons i etapa infantil, gent gran, etc.

✔La importància del treball de les persones que formen part de la cadena de valor, el seu esforç i la seva bona feina per produir aliments segurs i de qualitat, amb criteris de sostenibilitat i respecte pels animals. En definitiva, treballant per a la salut de les persones, dels animals i del planeta.

✔La importància de conèixer dades correctes sobre els índexs de sostenibilitat del sector i les iniciatives de millora que es desenvolupen per contribuir a la solució contra l’escalfament global i el futur del planeta.

 

✔Els interessos ideològics, activistes, economicofinancers, empresarials, polítics i de tota mena que hi ha darrere dels moviments antiramaderia i anticarn, i de la promoció de sistemes d’alimentació i de producció d’aliments basats en plantes i restrictius de la proteïna dorigen animal.

Aquesta quarta edició està plena de nou contingut i impartida per 2 ponents de luxe:

 

Dr. Antonio Escribano
• Catedràtic de Nutrició Esportiva
• Doctor Especialista en Endocrinologia i Nutrició i Medicina de l’Educació Física i l’Esport.
• Director de la Càtedra Internacional de Nutrició Esportiva – Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia (UCAM). Múrcia.
• Professor de Nutrició, Hidratació i Esport – Universitat de Navarra (UNAV). Navarra
• Doctor “Honoris Causa” per la Universitat San Ignacio de Loyola (USIL). Perú.

José Manuel Alvarez
• Llicenciat en Ciències de la Informació. Periodista i comunicador.
• Especialitzat en comunicació corporativa, reputació i crisi, comunicació al consumidor, nutrició i salut, sostenibilitat i ètica al sector carni.
• Responsable de comunicació per a nombroses organitzacions ramadero-càrnies.
• Coordinador de la Plataforma Carn i Salut (Fòrum Ramader Càrnic), que agrupa les sis interprofessionals del sector: Asici, Aviança, Intercun, Interovic, Interporc i Provacuno.

Col·laboradors