Jornada de formació a Leather Cluster Barcelona

Directius de tot el món han visitat Leather Cluster Barcelona amb Emilià Duch, impulsor del canvi estratègic del sector de la pell d’Igualada. El clúster ha estat la seu el 26 de juny d’una sessió de la Competitiveness Summer School 2023, una formació internacional en clústers que organitza cada any IESE, impulsada per la Foundation for Clusters and Competitiveness (Fundació Clústers i Competitivitat).

 

 

Els assistents han pogut descobrir i analitzar el procés de canvi de la indústria igualadina de l’adob i l’acabat de la pell gràcies a l’adopció de pràctiques sostenibles, fins a convertir-se en la indústria del cuir més avançada tecnològicament, havent afrontat els reptes ambientals com a avantatges.

També s’han discutit els reptes de futur de Leather Cluster Barcelona, s’han visitat els laboratoris de recerca d’A3 Leather Innovation Center al Campus Universitari d’Igualada-UdL i la depuradora dels adobers, Igualadina de Depuració i Recuperació.

Emilià Duch, un referent global en l’àmbit dels clústers, va ser un dels impulsors de l’inici de la política de clústers de Catalunya a partir dels anys 1990. En els darrers anys ha estat Lead Private Sector Specialist de la Unitat de Mercats i Tecnologia Global del Banc Mundial i en la seva experiència professional destaca al seu pas per IESE Business School, la coordinació de la Cluster Excellence Initiative de la Unió Europea i conseller delegat de The Cluster Competitiveness Group.

Més informació

 

Col·laboradors