Joves agricultors i ramaders podran fer estades formatives a explotacions

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha obert el termini de presentació de sol·licituds per al programa CULTIVA 2023, que durarà fins al dia 24 de novembre. Aquest programa, dirigit a joves pagesos i ramaders, consisteix en la realització de breus estades formatives en explotacions model repartides per tot el territori nacional.

Els participants d’aquesta experiència formativa podran seleccionar l’explotació on vulguin fer les estades al catàleg publicat a la web del ministeri. També estarà disponible un cercador on estaran disponibles per territori, dates i producció agrària. Les estades es faran a partir del mes de gener de 2024.

.

 

 

En aquesta edició s’ha ampliat la possibilitat de participar a professionals agraris menors de 41 anys, o que s’hagin instal·lat en els darrers cinc anys amb una edat inferior o igual a 40 anys. També s’obre la possibilitat d’escollir explotacions amb produccions iguals o diferents de les dels sol·licitants, independentment del sector i del territori.

Compensació per despeses

Les despeses d’allotjament, manutenció i transport dels joves estan cobertes pel programa CULTIVA. A més, comptaran amb una compensació per despeses de substitució per contractar una persona que atengui i gestioni la seva explotació durant aquest període.

Les estades ofertes estan organitzades per les entitats col·laboradores del programa: Associació Agrària Joves Agricultors (ASAJA), Associació de Criadors de Bestiar Porcí Celta (ASOPORCEL), Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), San Isidro Micas , Unió d’Escoles Familiars Agràries (UNEFA), Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA), i Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders.

Col·laboradors