Juan Pascual presenta el llibre ‘Razones para ser omnívoro’

S’ha presentat a la seu del Col·legi de Veterinaris de Madrid el llibre ‘Raons per ser omnívor’ escrit pel veterinari Juan Pascual, vicepresident d’Elanco Animal Health.

L’objectiu principal d’escriure aquest llibre ha estat contribuir a “formar” els ciutadans en allò que suposa alimentar-se de manera saludable amb criteris científics, sense deixar-se portar per corrents que “dimonicen” el consum de productes d’origen animal.

 

L’objectiu principal d’escriure aquest llibre ha estat contribuir a “formar” els ciutadans en allò que suposa alimentar-se de manera saludable amb criteris científics, sense deixar-se portar per corrents que “dimonicen” el consum de productes d’origen animal.

En la presentació, Pascual va oferir dades molt interessants com que, segons la FAO, el 86% del que consumeix el bestiar són recursos que NO competeixen amb els nostres aliments (pastures i subproductes de múltiples indústries). Sense activitat ramadera, va apuntar, 3000 M de TM de subproductes passarien de ser un aliment a convertir-se en un residu. A més, el 50% de l’adob és d’origen animal i els terrenys on pastura el bestiar són menys susceptibles de ser arrasats en incendis.

Al llibre, l’autor ofereix xifres que posen en evidència la manca de base científica d’afirmacions que s’aboquen en mitjans de comunicació com que “la carn és dolenta” o que “la ramaderia és la responsable del canvi climàtic”. De fet, “deixant a part la resta de factors, està demostrat que als països que es consumeix carn, l’esperança de vida és més gran”, va afirmar.

Podeu llegir la notícia completa en aquest enllaç.

Col·laboradors