PROVACUNO està present a la 50ª edició de la Fira FOODEX Japó que se celebra fins avui 14 de març al Centre Internacional d’Exposicions de Tokio (Tokyo Big Sight). Amb una superfície que supera els 85.000 metres quadrats, FOODEX Japó és la fira d’alimentació més important de les que es celebra en aquest país, i un nucli d’atracció d’agents de la cadena comercial de tot Àsia. En la seva última edició, que va fer lloc l’any passat i en la que també va estar present PROVACUNO, es va presentar més de 3.000 marques comercials que procedien de més de 70 països. A lo llarg de la seva història, la fira ha congregat més de 80.000 expositors i més de 4 milions de visitants.
Des de l’obertura del mercat el 2020, Japó s’ha convertit en un dels principals destins de les nostres carns en tercers països. El consumidor japonés demanda carne premium, tierna, jugosa, de sabor delicat i amb baix contingut en grasa, ideal per a una dieta saludable, molt de moda en la societat nipona.
Javier López, director de PROVACUNO, senyal que en 2024 es va exportar des d’Espanya, una xifra registrada propera a les 2.000 tonelades, amb preferència de carnes i cortes de la màxima qualitat. “Se tracta d’un país que importa volums propers al milió de tonelades a l’any i els seus principals proveïdors son països que produeixen carnes d’alta qualitat, com és el nostre cas. En l’actualitat, Espanya compta amb més de 50 establiments autoritzats per exportar a Japó”, conclou.
En los últimos años, el consumo de carne de vacuno al Japón ha crecido hasta alcanzar los 7,5 kg de carne por habitante y año. A més, l’interès dels japonesos pels hàbits i la cultura europea/occidental i l’auge de les dietes saludables afavoreixen el consum d’aliments baixos en gra.
España se ha convertido en el tercer mayor exportador de carne de vacuno de la Unión Europea con destino Japón y en el décimo exportador mundial, copando el 7% de la importación nipona de la UE.