La dieta mediterrània, una assignatura més a Itàlia

Itàlia vol que es comenci a ensenyar dieta mediterrània a les escoles, com una assignatura més. La proposta del ministre de Sanitat italià, Orazio Schillaci, és que els estudiants tinguin una hora a la setmana com si fos educació per a la ciutadania, amb l’objectiu de formar els joves per prevenir malalties en el futur.

 

 

Així ho recull La Vanguardia  que resumeixen la visita que va fer el ministre, que també és mèdic, a la celebració de la jornada nacional “made in Italy” dedicada a la dieta mediterrània a Cilento, ciutat del sud del país. Resulta que prop de Cilento, a Pioppi, hi ha un museu dedicat a la dieta mediterrània, segons diu el rotatiu, i que és un homenatge a Ancel Kesys, científic nord-americà que va dedicar 40 anys a estudiar els beneficis de la dieta, declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco el 2010.

Per a Schillaci, “menjar d’una manera correcta i sana significa millorar el propi estat de salut”. Tot i que ara com ara es tracta d’una proposta llançada al vent, ja que no hi ha cap mesura programada, s’ha obert una taula de diàleg amb els ministres d’Educació, Agricultura, Esports i Polítiques Juvenils perquè es pugui aplicar aquesta hora setmanal.

Segons destaca La Vanguardia, la idea del ministre s?emmarca en la batalla que porta endavant l?Executiu de Giorgia Meloni per defensar la gastronomia italiana abans les innovacions tecnològiques i els productes de la competència estranger.

El mateix rotatiu destaca que les dades del ministeri italià són clares: seguir la dieta de manera estricta pot reduir la mortalitat en gairebé un 10%.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors