La dieta mediterrània, una assignatura més a Itàlia

Itàlia vol que es comenci a ensenyar dieta mediterrània a les escoles, com una assignatura més. La proposta del ministre de Sanitat italià, Orazio Schillaci, és que els estudiants tinguin una hora a la setmana com si fos educació per a la ciutadania, amb l’objectiu de formar els joves per prevenir malalties en el futur.

 

 

Així ho recull La Vanguardia  que resumeixen la visita que va fer el ministre, que també és mèdic, a la celebració de la jornada nacional “made in Italy” dedicada a la dieta mediterrània a Cilento, ciutat del sud del país. Resulta que prop de Cilento, a Pioppi, hi ha un museu dedicat a la dieta mediterrània, segons diu el rotatiu, i que és un homenatge a Ancel Kesys, científic nord-americà que va dedicar 40 anys a estudiar els beneficis de la dieta, declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco el 2010.

Per a Schillaci, “menjar d’una manera correcta i sana significa millorar el propi estat de salut”. Tot i que ara com ara es tracta d’una proposta llançada al vent, ja que no hi ha cap mesura programada, s’ha obert una taula de diàleg amb els ministres d’Educació, Agricultura, Esports i Polítiques Juvenils perquè es pugui aplicar aquesta hora setmanal.

Segons destaca La Vanguardia, la idea del ministre s?emmarca en la batalla que porta endavant l?Executiu de Giorgia Meloni per defensar la gastronomia italiana abans les innovacions tecnològiques i els productes de la competència estranger.

El mateix rotatiu destaca que les dades del ministeri italià són clares: seguir la dieta de manera estricta pot reduir la mortalitat en gairebé un 10%.

Col·laboradors