La FEMP manifesta el seu suport a la xarxa municipal Ramader-Càrnica

El secretari general de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Carlos Daniel Casares Díaz, s’ha dirigit per carta als presidents de les sis organitzacions interprofessionals de la cadena ramader-càrnia, per transmetre el seu suport a la nova Xarxa Municipal Ramader -Cárnica. Els presidents de les organitzacions fundadores, Asici (ibèric), Avianza (aus), Intercun (cunícola), INTEROVIC (oví i caprí), Interporc (porcí de capa blanca) i Provacuno (boví), han agraït el suport de la FEMP, que, com a principal associació nacional de l’àmbit municipal, suposa un reconeixement fonamental per a la plataforma.

 

En la seva carta, Casares assegura que la FEMP coincideix que es posi en valor la “rellevància econòmica i social” de el sector “per a la reconstrucció després de la crisi de la Covid-19”. Així mateix, afirma que “la cadena ramader-càrnia és una de les palanques econòmiques fonamentals per al futur de l’activitat econòmica de l’entorn rural”.

En aquest sentit, les paraules de l’secretari general de la FEMP estan plenament alineades amb l’objectiu de la Xarxa Municipal Ramader-Càrnica, que pretén donar visibilitat a el paper dels municipis en el funcionament de el sector, així com fomentar la col·laboració publicoprivada a nivell municipal. En aquesta línia es posiciona Casares, sostenint que “és important que els municipis puguin desenvolupar actuacions o estratègies de promoció” de el sector, que a més “ha demostrat la seva capacitat de resiliència i fortalesa estratègica” durant la crisi de l’Covid-19.

Per a la Xarxa Municipal Ramader-Càrnica, l’aval traslladat per la FEMP suposa un al·licient per seguir construint un projecte pioner per a la cadena. A més, segons ha comunicat Casares, en les properes dates s’espera que se signi un conveni Macro de col·laboració per impulsar la iniciativa en el marc de la feina de la FEMP.

Al seu torn, les organitzacions interprofessionals fundadores continuen col·laborant amb desenes de municipis amb presència de el sector, amb l’objecte de gestionar la seva adherència a el projecte.

Com formar part de la Xarxa
Qualsevol municipi on el sector ramader-carni tingui activitat pot formar part d’aquesta Xarxa, a través de l’aprovació d’una declaració institucional al Ple del seu ajuntament. Els municipis interessats poden trobar informació a la pàgina web redganaderocarnica.es, des d’on també podran posar-se en contacte amb els administradors de el projecte.

Col·laboradors