La Generalitat de Catalunya projecta identificar les explotacions sostenibles sense necessitat de ser ecològica

El Govern està treballant en un projecte amb el qual preveu facilitar la identificació de la producció agrícola i ramadera sostenible sense necessitat de ser ecològica.

Per al Govern de la Generlaitat “encara queda un llarg camí” perquè aquest projecte entri en vigor, i s’ha previst un període mínim de tres anys per poder definir les bones pràctiques agrícoles que permetrien tenir el segell d’agricultura sostenible i aprovar la legislació necessària.

Tot i això, el proper any s’iniciarà la difusió d’aquestes bones pràctiques i es publicarà una eina d’autoavaluació per als productors. Aquesta eina tindrà forma de semàfor i permetrà tenir en compte diferents aspectes de la producció.

Aquesta mesura no acaba de quallar al sector. El responsable nacional del sector de l’agricultura i la ramaderia ecològica d’Unió de Pagesos, Ferran Berenguer, ha mostrat el “rebuig frontal” a aquest projecte. Ha assegurat que si és aprovat “provocarà confusió als consumidors” i ha lamentat que el Govern no ha explicat sobre quina base es considerarà que una explotació és sostenible.

La Generalitat va culminar la setmana passada un procés participatiu per dissenyar el nou pla d’acció de la producció ecològica fins al 2027, iniciat abans que el Parlament Europeu reclamés a principis de mes estratègies nacionals i suport a productors per impulsar l’agricultura ecològica.

Col·laboradors