La indústria càrnia puja al carro de la IA

Argal, Noel i Vall Companys impulsen projectes innovadors i sostenibles a través del PERTE del sector agroalimentari. Així ho anuncia el diari La Razón. El segon PERTE del sector agroalimentari, que entrarà en vigor abans de final d’any i comptarà amb un finançament de 100 milions d’euros.

La industria cárnica se sube al carro de la IA

Fa anys que la indústria alimentària immersa en un procés de transformació dels seus processos productius per fer-los més competitius i sostenibles.

El primer PERTE aprovat el 2022 va adjudicar 182 milions d’euros i ha arribat a més de 286 projectes primaris, de 224 empreses, amb actuacions a 14 comunitats autònomes que van apostar per la innovació com a instrument per a la millora de la competitivitat i la transformació sostenible a través de vint projectes primaris presentats que cercaven una transformació integral dels processos al llarg de tota la cadena de valor del sector carni mitjançant la digitalització, l’automatització i la promoció de pràctiques sostenibles per reduir la petjada de carboni.

El sector agroalimentari contribueix amb gairebé un 10% al PIB i està conformat, majoritàriament, per petites i mitjanes empreses. Un 96% de les més de 30.500 empreses són pimes. D’aquesta manera, el PERTE es concep com un conjunt de mesures que beneficien empreses i autònoms del sector agroalimentari i que generen sinergies per millorar la traçabilitat i seguretat del sector agroalimentari.

Més informació en aquest enllaç.

 

Imatge Freepik

Col·laboradors