La indústria del cuir davant la COP28: Reconeixement del paper positiu del cuir per mitigar el canvi climàtic

Acexpiel juntament amb 27 organitzacions internacionals més de la indústria del cuir, sol·licita novament a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic COP28 de 2023 (Dubai, 30 de novembre a 12 de desembre 2023) que reconegui l’impacte positiu dels materials naturals com el cuir en les persones, vides i els seus mitjans de subsistència com a mitjà per mitigar directament l’impacte climàtic.

 

 

El Manifest del Cuir posa als delegats de la COP28 la capacitat del cuir i altres materials naturals per fer el millor ús dels recursos disponibles i fer-ho sense disminuir-los ni causar mal al medi ambient.

 

El Manifest assenyala a més que el cuir és una opció perfecta per a un futur sostenible, fomentant la reutilització i la moda lenta

«La manufactura del cuir pot crear oportunitats d’ocupació, generar riquesa i seguretat en regions desafavorides, tant directament com indirectament a les indústries vinculades» afirma el Manifest del Cuir. «Un ús més gran de materials naturals crearia llocs de treball, reduiria els residus i podria ser un impulsor directe de pràctiques agrícoles més sostenibles».

El Manifest assenyala, a més, que el cuir és una opció perfecta per a un futur sostenible, fomentant la reutilització i la moda lenta. La indústria del cuir exigeix una vegada més mesures apropiades d’impacte ambiental com l’ACV, que tinguin plenament en compte tots els aspectes de la producció de qualsevol material i la promoció de productes duradors i que es puguin fer servir moltes vegades, reparar-se i renovar-se.

 

VEURE EL MANIFIEST COMPLET

Col·laboradors