La inflación ‘se come’ a la carne

El año 2022 quedará registrado como el año en el que la inflación se desbocó. El año en el que el IPC llegó a crecer hasta el 13,6% y los alimentos se convirtieron en el elemento de este índice que más se encarecieron, con subidas históricas en algunos productos como la carne.

Así, según los datos del Panel de consumo alimentario, del Ministerio de Agricultura, los hogares españoles reducen la compra de carne a cierre de año móvil octubre de 2022 en un 12,4%. El valor del mercado, también cierra en negativo con un decrecimiento del 6,7%.

 

 

La publicación Financial Food analiza a fondo este panel y el comportamiento de los precios de la carne. Todos los segmentos cárnicos decrecen:

  • La carne congelada pierde el 19,2% del volumen.
  • La carne transformada lo hace en un 8,6%.
  • La carne fresca acumula un descenso del 13,6% de noviembre 2021 hasta octubre 2022.

Dentro del segmento de carne fresca, el retroceso se hace más notable en el segmento de la compra de carne de ovino y caprino, con una caída del 24,7%. Por
otra parte, la carne de vacuno y conejo, superan el 15% de la variación en negativo.

De acuerdo a estas cifras del panel del MAPA, la compra de carne por parte de los hogares españoles en 2021 se redujo en un 10,2%, lo que equivale a una facturación un 8,2 % más baja que durante el año anterior. Si se analiza la evolución con respecto al periodo prepandemia, se observa que el volumen de carne consumido desciende un 0,8 %, mientras que su valor crece un 3,7 %.

 

MÁS INFORMACIÓN EN ESTE ENLACE.

 

Otras  noticias de interés

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors