La producció de pinso cau un 5% pel retrocés del porcí

La producció industrial de pinso compost per a animals va retrocedir un 4,8 % a Espanya l’any passat respecte al 2021, amb 27,07 milions de tones obtingudes; una caiguda marcada majoritàriament pel retrocés d’un 8% en la fabricació d’alimentació per a porcs. La patronal de fabricants d’alimentació per a animals (Cesfac) ha presentat el balanç de producció de l’any passat en què, malgrat aquesta reculada del 8%, la categoria de pinso per a porcs va continuar sent líder amb diferència ja que va vorejar els 12, 3 milions de tones.

 

 

El va seguir en volum la fabricació per al sector boví, oví, cabrum, equí i conills, amb nou milions de tones (-3 %), mentre que l’elaboració de pinso per a aus va retrocedir un 1 % (4,3 milions de tones) .

L’informe també inclou una primera estimació de producció el 2023 que es quedarà als 26,84 milions de tones (-0,85 % respecte al 2022).
S’espera que el 2023 la producció de pinso per a porc arribi als 12,17 milions de tones (-1 %); els 8,9 milions de tones en remugants (-1%) i 4,3 milions de tones per a aus (-1%).

El director general de Cesfac, Jorge de Saja, ha tret importància a aquesta reducció del volum fabricat el 2022 perquè “és menor que el registrat a l’entorn europeu”. Va ser un any “més just” en valor perquè “no hem aconseguit recuperar, encara que sí minoritzar, els costos de producció”.

Més informació en aquest enllaç.

Col·laboradors