La ramaderia ovina i caprina ajuda a evitar incendis forestals, segons INTEROVIC

Amb l’arribada dels incendis estiuencs, INTEROVIC recorda el paper de la producció de la carn d’oví i cabrum per evitar el foc mitjançant la ramaderia. “Durant la seva tràfec a les ordres dels pastors, els ramats d’ovelles i cabres han netejat el camp, els boscos i els camins de les amenaces a la flora. El bon maneig dels ramaders s’ha convertit en un preuat recurs elements perillosos com els males herbes, les restes generades per les tasques agrícoles o els rostolls. Aquestes espècies vegetals suposen una amenaça quan es desenvolupen en excés “.

INTEROVIC estima que el pasturatge de bestiar oví i cabrum permet ingerir “en un sol dia, entre 1,5 i 2,5 kg diaris de matèria vegetal seca (350-1500 g de fulles i brots de matolls) quan parlem de les cabres adultes. En el cas de les caps d’oví, aquesta quantitat oscil·la entre els 2 i els 3 kg de matèria seca diària (matoll i espècies llenyoses) “.

Per això, assenyalen des de la interprofessional que “el consum de la carn d’oví i cabrum ajuda a netejar i fomentar la biodiversitat vegetal, gràcies a la dispersió de llavors que es realitza a través de la llana i la femta dels animals. Al costat de aquesta tasca pol·linitzadora, les pastures d’aquest bestiar permeten, també, fixar el carboni a terra d’una forma estable i segura. Gaudir d’un aliment mentre ens cuidem a nosaltres i a la planeta. Qualsevol dels talls de carns de llet, xai i cabrit ho fa possible “.

Col·laboradors