La triperia del xai, protagonista a Madrid Fusión

La interprofessional INTEROVIC estarà present al Pavelló 14 a l’estand 0D026A de Madrid Fusión, el congrés de gastronomia més influent a nivell nacional que se celebra a Ifema del 27 al 29 de gener amb un programa d’activitats diàries que inclouen demostracions i degustacions de carn de xai i cabrum.

En aquesta vint-i-tresena edició, INTEROVIC aposta per donar a conèixer al públic la triperia del xai de la mà del seu cuiner R+D Antonio González, que va ostentar una estrella Michelin al Racó d’Antonio a Zamora.

 

 

La triperia, patrimoni gastronòmic espanyol que el 30 d’octubre passat va celebrar el seu primer Dia Mundial, és un producte de gran arrelament en la tradició culinària espanyola que contribueix a més al malbaratament alimentari zero. Per aquesta raó, INTEROVIC aposta al congrés per donar a conèixer que, del xai, una de les carns més sostenibles, també es pot aprofitar tot.

Per això, Antonio González ha seleccionat les peces de triperia del xai menys conegudes per elaborar diferents receptes durant el primer dia del congrés. Així, prepararà llengües de xai amb brou d’adobats, pedrers de xai al vapor amb crema de patata especiada, fetge de xai cebat en escabetx lleuger i ronyons de xai amb pesto d’espinacs. Plats que es donaran a degustar el dilluns 27 de gener de 12h a 15h a l’estand.

 

Degustacions del Paquito

Durant les tres jornades també hi haurà degustacions del Paquito de cordero, l’entrepà de xai amb nom propi que té infinites versions. En horari de matins, de 10 a 12h, el mestre carnisser Daniel Herrero, capità de la selecció espanyola de carnissers i segona generació al capdavant de Carnisseries Herrero a Fuenlabrada (Madrid) farà els tres dies demostracions d’especejament de xai per donar a conèixer els diferents talls, alguns de molt desconeguts i fàcils de cuinar, com el filet de carilló, el collarí, els xurrasquets, el tournedó, el french rack, el tomahawk i el t-bone. Amb ells, elaborarà diferents preparacions a punt per comprar i cuinar a casa, una forma original i diferent de consumir xai.

 

Nova campanya de promoció europea

Espanya és el principal productor europeu de carn d’oví, el 2022 va arribar a les 229.2 mil tones, i també ocupa una posició destacada a la producció de cabrum. Dues carns molt versàtils en cuina que a més s’obtenen mitjançant pràctiques agrícoles sostenibles que donen suport a la biodiversitat, preserven els paisatges tradicionals, milloren la fertilitat del sòl i contribueixen a la mitigació del canvi climàtic, a més de donar suport al desenvolupament econòmic en àrees rurals, més de 110.000 granges d’oví i 75.000 de cabrum es troben en àrees rurals amb pastures naturals no aptes per a altres usos agrícoles.

Amb aquestes dades, INTEROVIC presenta la nova campanya europea en el marc de Madrid Fusión. Amb el títol ‘Celebra lo cotidiano con cordero’ sostenible i europeu, INTEROVIC treballarà durant tres anys en la promoció a través de diferents activitats de la carn d’oví i cabrum i en donar-la a conèixer com a alternativa sostenible dins de la Unió Europea i en mercats internacionals.

Tota la informació sobre el que succeirà a l’estand d’INTEROVIC es pot consultar a aquesta web: https://canalcordero.com/feria-madrid-fusion

 

El receptari amb pròleg d’Alberto Chicote

Com a punt extra, tots els visitants podran emportar-se el receptari de xai i cabrum que recull 75 receptes per replicar a casa, algunes tradicionals, altres d’avantguarda i també amb estrella Michelin, el pròleg del qual firma el cuiner Alberto Chicote. Un llibre ple d’idees que es pot descarregar també de forma gratuïta a: https://canalcordero.com/recetas-cordero

 

Col·laboradors