La UE aprova la creació d’un etiquetatge sobre benestar animal a nivell europeu

El Consell Europeu de Ministres d’Agricultura, ha aprovat la posada en marxa d’un etiquetatge sobre benestar animal a nivell europeu, destacant l’objectiu general de millorar el benestar animal per al major nombre possible d’animals productors d’aliments.

El Consell convida a la Comissió Europea a presentar una proposta sobre una etiqueta de benestar animal en tota la UE per als aliments produïts amb normes de benestar animal superiors a les de la legislació de la UE. “Una etiqueta comuna de la UE sobre benestar animal augmentaria la credibilitat i la transparència en els nostres mercats i permetria als consumidors prendre decisions més informades. També ajudaria a recompensar els productors que respecten aquests estàndards”, afirmen des de la Comissió.

Els ministres van recolzar les demandes dels consumidors de reconèixer fàcilment els aliments produïts sota normes de benestar animal més estrictes i, a través de les conclusions, van demanar que es tinguin en compte criteris específics quan es desenvolupi una etiqueta per a tota la UE.

Els ministres han posat èmfasi en la necessitat d’anar més enllà dels requisits legals actuals de la UE sobre benestar animal, per incloure gradualment totes les espècies de bestiar a l’etiqueta durant tota la seva vida (també transport i sacrifici) i garantir una interacció fluïda amb les etiquetes existents.

Col·laboradors