La UECBV i altres 5 associacions europees a favor de dir les coses pel seu nom: els productes associats a la carn només podran ser elaborats amb producte animal

Sis organitzacions europees (AVEC, CLITRAVI, Copa Cogeca, EFFAB, UECBV i la Confederació Internacional de Carnissers) han emès una nota conjunta, en la qual demanen que s’aborden les qüestions que es plantegen davant l’ús de les denominacions tradicionals de productes carnis i lactis per part de nous productes que es comercialitzen aprofitant aquests noms sense ser precisament això, productes carnis o lactis.

El comunicat que han fet públic de forma conjunta apunta que “com a organitzacions europees representatives de la ramaderia, reconeixem el desig d’un segment de consumidors europeus que s’incrementi el nombre d’aquests productes en el mercat”. Sense estar en contra d’aquests productes en el mercat, però aquestes entitats esperen “una comercialització justa i coherent que respecti tant als consumidors com a la feina feta per generacions d’agricultors i carnissers a tot Europa”.

Les associacions representants de sector animal a Europa exposa que amb la participació de l’creixent nombre d’empreses multinacionals en el mercat vegà, “en els últims anys hi ha hagut una empenta perquè denominacions com” filet “,” hamburguesa “,” salsitxa “, etc. ., s’utilitzin en les imitacions de productes lactis i carn d’origen vegetal “.

Per aquest motius, les associacions a puntuen al fet que “aquesta comercialització de productes lactis i no carnis pot clarament enganyar els consumidors de la UE a l’fer pensar que aquestes imitacions són un substitut” igual “als originals”.

“Les denominacions de la carn estan profundament arrelades en la nostra herència cultural. Cansalada, pernil, carpaccio, bistec, filet, costelles i salami són denominacions tradicionals que han estat modelades al llarg de el temps pel dur treball dels agricultors i carnissers .. . Per al sector ramader europeu no es tracta d’una lluita contra, sinó d’una crida a el reconeixement i respecte legítims de la tasca de milions d’agricultors i treballadors del sector ramader europeu”.

Crida a la informació fiable

Els representants de la cadena ramadera europea insten els diputats a que defensin l’esmena original adoptada a l’abril de 2019 i al fet que no acceptin cap compromís a l’respecte. “No podem transigir amb el dret dels consumidors a disposar d’informació fiable sobre les característiques i els aspectes nutricionals dels productes que compren”.

 

Més informació amb el comunicat complet a Revista Cárnica.

Més informació publicada en Anafric.

Col·laboradors