L’alimentació del bestiar boví amb algues pot reduir les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle fins un 82%

Una mica d’algues en l’alimentació del bestiar boví podria reduir les emissions de metà fins a un 82%, segons noves troballes d’investigadors de la Universitat de Califòrnia a Davis. Els resultats, publicats a la revista PLOS ONE, podrien aplanar el camí per a la producció sostenible de bestiar.

En el transcurs de cinc mesos l’estiu passat, Kebreab i Roque van agregar poques quantitats d’algues marines a la dieta de 21 bovins de carn i van rastrejar el seu augment de pes i emissions de metà. El bestiar que va consumir dosis d’aproximadament 80 grams d’algues marines va guanyar tant pes com els seus companys de ramat mentre emetien un 82% menys de metà a l’atmosfera. Kebreab i Roque es basen en el seu treball anterior amb bestiar lleter, que va ser el primer experiment de l’món que es va informar que va utilitzar algues marines en el bestiar.

Més informació a Eurocarne.com

Col·laboradors