Leather Cluster Barcelona col·laborador del Rec.0 Experimental Stores

Del 10 al 13 de maig se celebra el  Rec.0 Experimental Stores. Es tracta d’una activitat que mostra la transformació del barri del Rec d’Igualada, a pop up de stores de moda. Durant quatre dies, grans marques locals i internacionals i dissenyadors de moda independent i emergent venen els estocs i mostraris a preus únics.

 

 

Organitzat des del novembre de l’any 2009, el Rec.0 que té edició bianual, s’ha convertit en un esdeveniment de moda, patrimoni i cultura de referència a Catalunya on hi participen unes 100 marques i és visitat per més de 100.000 persones.

Leather Cluster Barcelona i el Museu de la Pell d’Igualada organitzaran visites guiades i conferències que formaran part de l’agenda de les activitats culturals del festival en aquesta edició de primavera.

Aquest any la col·laboració entre el Rec.0 i el clúster, presenta novetats, respecte a anteriors edicions. Els visitants a més de gaudir de manera gratuïta de les visites guiades al Museu de Cal Granotes ia l’adoberia de Curtidos Badia, ja organitzades en els darrers anys, podran participar d’una ruta històrica a càrrec de Miquel Vila i assistir a una conferència impartida per Sandra Quílez.

A l’Adoberia Bella, seu de Leather Cluster Barcelona situada al cor del barri del Rec, tindrà lloc el divendres 12 de maig a les 18 hores, la conferència “La Pell de Gaudí. Curar el cuir i guardar la història”, a càrrec de Sandra Quilez, premi Restaura 2020 pel seu treball com a restauradora i conservadora del mobiliari de pell dissenyat per l’arquitecte Antonio Gaudí al Palau Güell. Un llegat incalculable i irreemplaçable que s’ha de preservar per a les generacions futures.

 

 

D’altra banda, el dissabte 13 de maig a les 11 hores s’organitzarà la ruta “Història d’Igualada, el Rec i les adoberies (987-1920)” a càrrec de Miquel Vila Badia, vinculat durant molts anys a la indústria adobera d’Igualada i expert coneixedor de la història del sector de la pell a la ciutat. La ruta acabarà a l’antiga adoberia de Cal Granotes i podreu visitar l’espai de forma lliure. El punt de trobada per iniciar aquesta activitat és la Plaça Pius XII.

Des de Leather Cluster Barcelona, us animem a participar de tota aquesta sèrie d’activitats amb la pell com a protagonista i gaudir d’aquests quatre dies de moda, cultura i gastronomia al barri del Rec d’Igualada.

Aquí podeu consultar l’agenda de totes les activitats culturals d’aquesta edició del Rec.0: https://www.rec0.com/es/activitats/

Col·laboradors