L’EFSA vol acostar-se al ciutadà divulgant els estàndards de qualitat i seguretat de la Unió Europea

¿Cuánta ciencia hay detrás de l’avaluació dels riscos relacionats amb la seguretat alimentària, de la granja a la taula? ¿Es seguro comer insectos? ¿Cuántas tazas de café puedo tomar en un día? ¿Com ens ajudeu la ciència a millorar el bé estar animal? Estas son sols algunes de les moltes incògnites de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha reunit en una sèrie de podcasts que sota el títol «Ciència al menú» pretén apropar-se més al ciutadà.

En aquesta sèrie de podcasts (està en anglès) es parla sobre el treball que hi ha darrere dels alts estàndards de seguretat alimentària que es pot gaudir a la Unió Europea, es divulgarà històries de primera mà a partir de  científics i compartirà la passió pels aliments segurs i nutritius.

 

 

                                                      EPISODI NÚMERO 1: Elecció d’aliments: més enllá de la intuició

En aquest primer episodi, s’aborden les principals preocupacions dels europeus respecte al consum d’aliments i altres idees provenientes de l’Eurobarómetro de 2022 sobre seguretat alimentaria a la UE que va publicar recentment l’EFSA i el que Anafric va fer eco.

Què és el primer que ens preocupa en relació amb els aliments? ¿Se’ns passa pel cap la seguretat alimentària quan pensem en el que va a comer? Para casi la mitad de los europeos es así, como nos explica el científico social de la EFSA Domagoj Vrbos, que desvela la percepció dels ciutadans de la UE sobre els riscos alimentaris i com hi influeixen en el que comem.

 

Pròxims episodis

En episodis posteriors, analitzem més a prop de les malalties transmeses pels aliments, els insectes com a alimentació i el bé estar animal durant el transport .

Col·laboradors