L’empresa alemanya Tönnies invertirà en un escorxador a l’Aragó prop de 75 milions d’euros

Tönnies preveu invertir 75 milions d’euros en una mega unitat de porcí a Calamocha, província d’Aragó. El projecte, que es troba pendent d’autorització ambiental integrada, trigaria uns quatre anys a construir-se. El complex industrial porcí comptarà amb un escorxador de porcs, sala d’especejament i sala de processament, així com oficines, personal de serveis, laboratori i altres edificis auxiliars.

El futur escorxador de porcs de Calamocha serà, com s’indica en el projecte bàsic, d’última generació i arribarà a una capacitat de producció final de 10.000 porcs per dia en dos torns. També comptarà amb una planta d’especejament d’última generació, assistida per robots, i que complirà amb els més alts requisits de seguretat en el treball, com s’indica.

 

 

A l mateix temps, en l’espai d’inversió planificat està prevista la construcció d’una moderna planta de producció de productes processats o de conveniència amb capacitat d’envasat per a la producció de productes porcins a punt per menjar.

L’informe presentat per l’empresa alemanya indica que els productes porcins obtinguts es comercialitzaran a Espanya i als països de la Unió Europea. També està prevista la venda de talls de porc congelats per a la seva exportació a Àsia i altres parts de món sobre la base dels mercats de vendes internacionals existents de Tönnies.

 

 

Col·laboradors