Les cures d’infermeria en una alimentació saludable i sostenible, protagonistes del webinari organitzat per INTERPORC

L’Institut Superior de Formació Sanitària (ISFOS) ha organitzat amb la col·laboració de la Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) i la promoció del Consell General de Col·legis Oficials d’Infermeria d’Espanya, el webinari ‘Cures infermeres en alimentació saludable i sostenible ‘. Durant l´esdeveniment, s´han abordat temes relacionats amb l´alimentació i les responsabilitats dels professionals d´infermeria.

 

Webinario Cuidados enfermería

 

Després de la presentació i l’obertura de l’acte, realitzat per Pilar Fernández, directora d’ISFOS, Marilourdes de Torres Aured, infermera i vocal de Cures Nutricionals del Consell General d’Infermeria d’Espanya, ha impartit la seva ponència sobre aspectes de la dieta equilibrada que són comuns a la dieta mediterrània i al moviment One Health, els menús 3R (Reduir, Reutilitzar i Reciclar) i l’alimentació 7S (Segura, Saludable, Sostenible, Satisfactòria, Solidària i Sobirania alimentària).

Tot seguit, Carmen Martín, infermera i presidenta de l’Associació d’Infermeres de Nutrició i Dietètica (AdENyD), ha abordat les principals qualitats nutricionals de la carn de porcí de capa blanca. Així, ha exposat, és una font de proteïnes d’alt valor biològic, essencials per al desenvolupament i el manteniment de la massa muscular; els seus nutrients essencials tenen un paper crucial en el manteniment d’una bona salut i la digestibilitat facilita l’absorció dels rics nutrients.

Finalment, José Antonio Beltrán Gràcia, catedràtic de Tecnologia dels Aliments de la Facultat de Veterinària de la Universitat de Saragossa, ha exposat la relació directa entre el benestar animal i les característiques organolèptiques de la carn de capa blanca.

Des de la Interprofessional es considera molt important oferir a la societat informació basada en la ciència sobre les qualitats nutricionals dels aliments, i els professionals de la infermeria realitzen una gran tasca en aquesta direcció.

Els infermers estan en contacte permanent amb persones que necessiten mantenir una dieta nutritiva i saludable, per la qual cosa esdeveniments formatius com aquest webinari resulten especialment necessaris per transmetre a aquest col·lectiu els avenços i coneixements en aquesta matèria.

Col·laboradors