Les interprofessionals de la carn de boví i oví, compromeses amb la certificació

Interovic, la interprofessional de l’oví i cabrum, juntament amb la seva homòloga hongaresa, JTT, i la interprofessional del boví de carn espanyol, Provacuno, reiteren el seu compromís conjunt per les certificacions acreditades en benestar animal, que s’han convertit en una eina indispensable per al consumidor que vol tenir garanties i fiabilitat sobre les promeses que un producte li fa.

 

 

 

Ara bé, no totes les certificacions ofereixen les mateixes garanties i fiabilitat. Només aquelles certificacions que han estat acreditades per una Entitat Nacional d’Acreditació, com ENAC, compten amb la garantia addicional que ofereix l’acreditació.

Dins la gran varietat i opcions que podem trobar en l’àmbit de les certificacions, hi ha diferents nivells o tipus de certificació. Entre totes elles, només les certificacions acreditades han estat avaluades per ENAC i per tant compten amb totes les garanties i fiabilitat que ofereix l’avaluació per part d’una Entitat Nacional d’Acreditació que, com a tal, és reconeguda internacionalment.

Els processos de certificació per a la millora contínua i la rendibilitat a les granges

 

A més dels grans avantatges que aporten certificacions acreditades per al consumidor, també és important les que suposen al mateix ramader. En aquest sentit, un procés de certificació acreditada suposa la posada en pràctica d‟un procés que implica el registre de paràmetres el que dota els ramaders d‟un sistema de control i seguiment que permet analitzar la informació que més enllà d‟afavorir i garantir el benestar animal.

“Des de Provacuno, Interovic i JTT, tenim clar que el benestar animal no és una cosa opcional, sinó una qüestió clau per al futur de tots i, per això, el nostre compromís és total”, afegeix Javier López de Provacuno.

Altres informacions sobre certificació

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors