L’escorxador de Toledo passarà de servei municipal a gestió privada

L’escorxador de Toledo deixarà properament de funcionar com a servei públic municipal per passar a estar gestionat per part d’una empresa privada a la ciutat. Un tràmit que està a punt de completar-se després de sortir a licitació el contracte privat d’arrendament de l’escorxador propietat de l’consistori de Talavera, ubicat al polígon industrial de Torrehierro.

El contracte, vigent fins a febrer de 2021, està prorrogat a l’espera de l’adjudicació del nou, que se cenyeix ja a l’lloguer de l’edifici per al seu ús com a escorxador sense competència municipal.

Aquest canvi serà possible després d’aprovar-en Ple el 26 de novembre de 2020 la alteració de la qualificació jurídica de l’edifici de l’escorxador. Un pas que donava llum verda a l’Ajuntament per deslligar-se de oferir aquest servei amb caràcter públic municipal de manera obligatòria, tal com marca la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), que li treu aquesta obligatorietat.

A hores d’ara, el servei es presta encara de manera pública de la mà de l’empresa Ganados i Productes Industrials S.A. (Gypisa), amb la qual ha un contracte de concessió de servei d’escorxador municipal des de 2001.

El contracte, vigent fins a febrer de 2021, està prorrogat a l’espera de l’adjudicació de el nou, que se cenyeix ja al lloguer de l’edifici per al seu ús com a escorxador sense competència municipal.

Més informació a La Tribuna de Toledo.

Col·laboradors