L’IRTA dona a conèixer les 36 granges nominades a la 8a edició dels Premis Porc d’Or Ibèric

L’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) ha donat a conèixer a la pàgina web de BDporc el llistat de granges nominades a la 8a edició dels Premis Porc d’Or Ibèric, atorgats a l’excel·lència en la producció de porc ibèric. Un total de 36 granges han resultat nominades en una o diverses de les 68 nominacions als Premis que es lliuraran durant la gala que tindrà lloc el proper 5 de juliol a Còrdova.

 

En aquesta ciutat es donaran cita més de 450 professionals del sector per reconèixer la tasca dels ramaders i premiar les millors granges de porcí ibèric del nostre país. Les nominacions als Premis Especials es reparteixen a Castella i Lleó, Extremadura i Andalusia.

En aquesta vuitena edició dels Premis Porc d’Or Ibèric es lliuraran també cinc premis especials que reconeixen unes característiques assenyalades relatives a l’excel·lència en el maneig, la sostenibilitat, la bioseguretat, la salut i el benestar animal. Les granges nominades són visitades per part d’una delegació del jurat, que decidirà les granges guanyadores de les preuades estatuetes Porc d’Or Ibèric Especial.

Premi Porc d’Or Ibèric amb Diamant. Per al màxim guardó del certamen s’ha nominat quatre granges: la granja Valdisierro d’ICPOR Soria, situada a Fresno de Cantespino (Segòvia), i tres granges de l’Agrocesa – Grup Vall Companys, Hnos Rodríguez Ponce, Granja La Millorada i Ibèrics Alzines , situades a les localitats de Castromonte (Valladolid), Olmedo (Valladolid) i Alzines de Baix (Salamanca), respectivament.

Premi Porc d’Or Ibèric del MAPA a la Sostenibilitat. El premi atorgat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) també se’l disputen quatre granges: La Charneca de Grup Santana Hernández a Usagre (Badajoz); la granja Les Obertes d’Inga Food a Madrigalejo (Càceres); i dues granges de l’empresa ICPOR Soria, granja Valdisierro i Ibèrics Valcorba, situades a Fresno de Cantespino (Segòvia) i Bahabón (Valladolid), respectivament.

Premi Porc d’Or Ibèric a la Producció a l’Aire Lliure. Aquest premi recaurà en una de les tres granges nominades: El Moralejo i El Minguillo, ambdues de l’empresa COVAP i situades a Villanueva de Córdoba (Còrdova), i la granja Sant Rafael d’Explotació San Rafael a Aljucen (Badajoz).

Premi Porc d’Or Ibèric One Health de CEVA. Tres granges són les nominades a la primera edició d’aquest premi, atorgat a l’equip format pel ramader i el veterinari de la granja: granges La Charneca i Ensanchá, totes dues de Grupo Santana Hernández i situades a Usagre (Badajoz) i Fuente de Cantos ( Badajoz); i la granja SRC Coto Gomeless de Sánchez Romero Carvajal situada a Jabugo (Huelva).

I, finalment, el Premi Porc d’Or Ibèric a la Productivitat recaurà en aquella granja que, entre totes les categories, tingui el màxim nombre de garrins deslletats per truja productiva i any.

 

Col·laboradors