Llistat de productes essencials elaborat per Aesan per incloure a la cistella d’aliments amb productes moderats

Llistat de productes essencials elaborat per Aesan per incloure a la cistella d’aliments amb productes moderats. El Ministeri de Consum traslladarà aquest divendres 23 de setembre a les distribuïdores interessades en l’elaboració de cistelles d’aliments amb preus moderats una guia de referència amb què considera prioritaris “per a una alimentació saludable i assequible”. Productes per incloure a la cistella amb preus limitats

El llistat de PRODUCTES ESSENCIALS, que ha elaborat l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), respon al compromís del Govern perquè les grans cadenes ofereixin una cistella de compra amb aliments saludables ia preus congelats fins després de Nadal.

Pel que fa a la carn, el llistat al·ludeix a incloure a la cistella de la compra les carns que són més saludables “com la d’au i de conill” i que “hi poden incloure” productes congelats o en conserva magres i amb baix contingut en sal “.

Pel que fa a les “fonts de proteïnes”, Aeasan matisa que poden ser “tant animals com vegetals”, i indica que “hi ha una àmplia gamma d’aliments” que es poden combinar “tant diàriament com setmanalment per assegurar l’aportació de proteïnes” de forma variada i assequible”.

Col·laboradors